ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Retreat) Κυριακή 7 Οκτ. 2012

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίστηκε για τρίτη και τελευταία ημέρα η Συνάντηση Γνωριμίας/Retreat του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία & Δημοσιογραφία» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Οι διδάσκοντες παρουσίασαν το Πρόγραμμα Σπουδών καθώς μια γενική επισκόπηση των Θεματικών Ενοτήτων. Επίσης παρουσιάστηκε το λειτουργικό πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΑΠΚΥ (Πλατφόρμα eclass, Διαχείριση Οπτικοακουστικού – Υποστηρικτικού Υλικού, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης).

Στη συνέχεια υπήρξε παρουσίαση των ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Retreat, καθώς και των ειδικότερων παραμέτρων της εξέλιξης και ακαδημαϊκής προοπτικής του Προγράμματος. Τέλος, αναπτύχθηκε, η βασική μεθοδολογία στην προσέγγιση της Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας, σε συνδυασμό με τις πρακτικές κατευθύνσεις/οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών.

Στόχος του σημερινού προγράμματος ήταν αφενός, η εξοικείωση των πρωτοετών φοιτητών με τον τρόπο και τις μεθόδους διδασκαλίας του Προγράμματος και αφετέρου, ο εκπαιδευτικός προσανατολισμός του συνόλου των φοιτητών ως προς τα θεματικά αντικείμενα της ενασχόλησης της Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας.

Σχολιάστε