BULLETIN RETREAT (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤ. 2012)

6.10.2012

 

 

BULLETIN

Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2012

 

Μέσα σ’ ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα άρχισε και τελείωσε χθες η πρώτη μέρα της συνάντησης γνωριμίας/retreat του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία & Δημοσιογραφία» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

  • Η κ. Σοφία Ιορδανίδου αναφέρθηκε στους λόγους διεξαγωγής του retreat  και γενικότερα διασαφήνισε το σκεπτικό της δημιουργίας και της συγκρότησης του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος. Επιπλέον, έκανε έναν απολογισμό του πρώτου έτους και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας.
  • Ο κ. Χάρης Πλατανάκης με πολύ αναλυτικό τρόπο επεχείρησε να επεξηγήσει τους τρόπους διεξαγωγής της διδασκαλίας, τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ διδασκόντων και φοιτητών καθώς και τους τρόπους αποστολής των εργασιών.
  • Ακολούθησε η ομιλία του κ. Λεωνίδα Χατζηθωμά ο οποίος εστίασε στη χρήση των social media (κοινωνικών δικτύων) που θεωρούνται βασικά βοηθητικά εργαλεία του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος.
  • Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ένα μέρος δευτεροετών φοιτητών οι οποίοι μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία που απεκόμισαν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Η Μαρία Μουστάκα στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή και την ενθάρρυνση που παρείχαν οι διδάσκοντες προς τους φοιτητές ως προς την ελεύθερη έκφραση των απόψεών τους. Η Λίνα Βαλσαμίδου επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της σωστής οργάνωσης της μελέτης αλλά και τη χρησιμότητα των τακτικών επαφών με τους διδάσκοντες. Η Μαρία Χριστοδούλου περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας των Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων (ΟΣΣ) και εξήρε τη σημασία που έχουν αυτές για τους φοιτητές. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη διεκπεραίωση μιας ακαδημαϊκής εργασίας. Η Άννα Προδρόμου αναφέρθηκε εκτενώς στις τελικές γραπτές εξετάσεις και στους τρόπους με τους οποίους οι φοιτητές μπορούν να έχουν επιθυμητά αποτελέσματα.
  • Τέλος, η Αφροδίτη Παπαδημητρίου και ο Βασίλης Πετράς μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την πρακτική τους μαθητεία στα Χανιά. Προτάθηκε η δημιουργία νέων Θεματικών όπως Δημουργική & Δημοσιογραφική Γραφή καθώς και Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, η Αναστασία Μηνά και ο Θοδωρής Ντάντος ανέλαβαν την ευθύνη projects και παρουσίασαν ένα φιλμάκι με πολύ ενδιαφέροντα και ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα από την πρακτική τους μαθητεία στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα στο Κρήτη TV.

 

Σχολιάστε