ΔΕΛΤΙΟ ΤYΠΟΥ (RETREAT), Σάββατο 6.10.12

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ  (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα) η συνάντηση γνωριμίας/retreat του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία & Δημοσιογραφία» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην πρώτη ενότητα παρουσιάστηκαν οι εργασίες των φοιτητών της ΕΔΜ 50 με άξονες την Παγκοσμιοποίηση, το Κίνημα των Αγανακτισμένων και τις Δημοσιογραφικές & Επικοινωνιακές προσεγγίσεις της Ελλάδας της Κρίσης.

Στη δεύτερη ενότητα οι προσκεκλημένοι Αντώνης Παπαγιαννίδης (Δημοσιογράφος- Δικηγόρος), Νίκος Ξυδάκης (Αρχισυνάκτης, Καθημερινή), Γιώργος Κύρτσος (Εκδότης- Δημοσιογράφος), Λευτέρης Κουσούλης (Πολιτικός Επιστήμων, Λέγειν & Πράττειν) και Ρένα Δούρου (Βουλευτής, Σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας) παρουσίασαν τις απόψεις τους με θέμα «Η έννοια της αλήθειας στην επικοινωνία και στη δημοσιογραφία». Συντονιστής ήταν ο Βασίλης Μουρδουκούτας (Διδάσκων ΣΕΠ). Η συζήτηση που ακολούθησε εστιάστηκε σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος  όπως, η συγκέντρωση των ΜΜΕ, ο κοινωνικός ρόλος της δημοσιογραφίας, η μονοπωλιακή δομή της πληροφόρησης και τα social media.

Σχολιάστε